top of page
True crime, mellan fakta och fiktion

Release-mingel
 

Torsdag 09/02 17:30-19:30

Norstedts, Norra Riddarholmshamnen 1 

Välkommen!

Se Storytels kampanjerbjudande för
Den mörka viljan
Kan vem som helst göra vad som helst under vissa omständigheter?                      

Är ondskan en ofrånkomlig del av människans natur?
"Det här är ett helt nytt sätt att berätta true crime, där vi blandar dramatiserad fakta och fiktion. Alla som lockas av den där isande känslan, som är intresserad av människans drivkrafter kommer att fångas av Den mörka viljan. Det är också en sorglig berättelse."
Louise Brown

Våren 1997 hittades en person död i en brandhärjad lägenhet i utkanten av Stockholm. Man kunde snart konstatera att offret inte dog av branden, utan snarare av vad som såg ut som en urspårad BDSM-lek.

 

 I Den mörka viljan – Berättelsen om ett brott djupdyker författaren och antikorruptionsexperten Louise Brown i ett av 1990-talets mest bisarra och häpnadsväckande mord. Med sig har hon åklagaren Robert Engstedt, som arbetade med det fallet när det begav sig. Baserat på både fakta och fiktion, som dramatiserar true crime i ett nyskapande format öppnar Brown och Engstedt tillsammans med ett antal experter dörrarna till en värld som gemene man sällan har tillträde till. En värld av sex, våld och gränslöst begär. 

– Det finns en mörk sida hos de allra flesta människor. Brottet i Den mörka viljan är fascinerande och brutalt. Jag ville veta mer. Det fanns kanske omständigheter i fallet som ännu inte upptäckts. Genom vår berättelse utforskar vi vad som driver just den mörka viljan, när den kommer fram och varför, berättar Louise Brown.

 

– Det finns bara förlorare i ett brottmål, det finns inga vinnare. När man ser grova förgripelser som denna frågar man sig vad som egentligen går att förlåta. Går det att förlåta en människa, en gärning? säger Robert Engstedt.

 

Den mörka viljan – Berättelsen om ett brott släpps på Storytel den 18 januari.

Producerad av Storytel Productions i samarbete med Filt. 

bottom of page